Foam King

Højeffektiv polyuretanisolering

HVAD ER FOAM ISOLERING?

Hvordan kan man holde indefrysning på -20° C med 3 cm tynde vægge og stadig have AAA i energiforbrug?

Hvordan kan de tynde vægge i en flyvemaskine føles varme, når flyet med 800 kilometer i timen flyver i -40° C i 10.000 meters højde?

Svaret er: Højeffektiv polyuretanisolering.

Foam King er den førende leverandør af højeffektiv polyuretanisolering til ejendomme i Norden.

Foam King sælger ikke bare polyuretanprodukter, men udfører al sprayisolering selv, bruger egenudviklede programmer, og har et gennemarbejdet egenkontrol- og arbejdsmiljøsystem, der er et resultat af samarbejdet med den svenske statslige materialeprøveanstalt. Vi er specielt stolte af vores leverandørs dedikerede produktudvikling, som har gjort det muligt for os at ligge på den svenske miljøvurdering SundaHus.  

Du er velkommen til at kontakte vores nærmeste forhandler for at få flere oplysninger.

SÅDAN PÅFØRES FOAM ISOLERING

ISOLERING I VERDENSKLASSE

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Polyuretanisolering er et tokomponentprodukt i væskeform, som med specialudstyr højtryksprøjtes på udefra, hvorefter væsken på et par sekunder udvider sig med op til 80 gange sin oprindelige volumen og derefter størkner til fast form. Det er et miljøvenligt produkt, som kan anvendes til mange forskellige ting, fx til supereffektiv, miljøvenlig isolering af bygninger. Isoleringen kaldes polyuretanisolering, sprayisolering eller ekspanderende isolering.

Sprayisolering har eksisteret i over 30 år. Oprindeligt blev det primært anvendt i køleskabe og lignende produkter. Det indeholdt fra begyndelsen karbamidformaldehyd og også CFC (klor-fluor-kol-forbindelser), som ikke anvendes længere, fordi det er klassificeret som sundhedsfarligt. Moderne isolering indeholder ingen karbamidformaldehyd eller CFC, men i stedet miljøvenlige emner, der ingen som helst indflydelse har på ozonlaget.

Ja, produktet er miljøvenligt og sikkert. Studier viser, at det ikke slipper giftige luftarter eller kemikalier ud i miljøet.

For at skimmel skal kunne overleve og vokse, kræves der fugt, varme og næringsgrundlag. Polyuretanisolering indeholder ingen næring og kan derfor ikke give skimlen næring. Selve sprayisoleringen kan således ikke angribes af skimmel, og desuden forhindrer isoleringen også luftgennemstrømning i de rum, hvor den anvendes, og dermed selve muligheden for kondens, hvilket minimerer risikoen for, at der samles fugt.

Isoleringen bidrager ikke som brændsel ved brand, og der kan ikke gå ild i den uden videre, når kilden til branden fjernes. Den ødelægges derimod af ild ligesom alle andre typer isolering, så byggebranchens standardregler for brandbeskyttelse gælder også ved anvendelse af isoleringen.

I tilfælde af brand afgives der – præcis som fra alle organiske materialer – visse stoffer fra isoleringen. Der afgives en mængde forskellige luftarter, hovedsageligt kuldioxid og kulmonoxid. På dette punkt ligner sprayisoleringen andre isoleringsmaterialer.

Nej. Hvis en stump polyuretanisolering lægges i vand, så flyder den ovenpå, og når den tages op af vandet, tørrer den hurtigt uden at have mistet nogen af sine isolerende egenskaber.

Nej, isoleringen er hverken alkalisk eller sur og egner sig derfor udmærket til anvendelse i metalkonstruktioner.

Isoleringen indeholder ingen næringsværdi og frister derfor ikke skadedyr til at spise af den. Den er også helt tætsluttende og hindrer derfor insekter og lignende i at krybe ind i hulheder i bygningen. Hvis dyr absolut vil gnave sig igennem, kan det ikke forhindres.

Nej, polyuretanisoleringen kommer ikke til at synke sammen eller på anden måde miste sine isolerende egenskaber, så længe huset står.

Nej. Som alle rigtige løsninger er polyuretanisolering meget omkostningseffektivt. Ud over de isolerende egenskaber fjerner polyuretanisolering de bekymringer, som traditionel isolering forårsager. Korrekt udført installation ved vores uddannede installatører garanterer dig en økonomisk holdbar løsning på dine isoleringsbehov i ekstremt lang tid.

Nej, sprayisolering skal installeres af en godkendt installatør. Der findes i øvrigt intet isoleringsudstyr, der er beregnet til hjemmebrug.